TOSOBASA

Élménybeszámolók: filmekről, könyvekről, étkekről.

Címkék

animáció (4) bradbury (1) budapest (1) coelho (1) családi (1) dráma (5) étek (4) eztolvassuk (2) fantázia (1) film (11) kávézó (1) kisfilmek (3) könyv (3) márai (1) marquez (1) muffin (1) pk dick (1) rejtő (1) scifi (2) sör (6) süti (1) szerb antal (1) teszt (3) vígjáték (1) Címkefelhő

Linkblog

2009.01.02. 00:57 defter

Szuper haver (The iron giant)

Címkék: film animáció családi

 Egyik kedvenc animációs filmem! Az 1950-s évek Amerikájában játszódik, a szovjetek épp fellőtték az első műholdjukat, hidegháborús para, oroszoktól való rettegés, de leginkább az atombombától. Ilyen körülmények között zuhan a földre Rockwellhez közel egy 30méter magas fémrobot. De a „pánikoló felnőttek” helyett, egy 10 év körüli srác (Hogart) talál rá, aki imádja a képregényeket, a kor horror és sci-fi történeteit. A kissrác megbarátkozik az óriással, az óriás a gyerekkel és a világgal, amit Hogart vezetésével ismer meg. Egy ekkora robot nehezen marad észrevétlen, úgyhogy a pánikoló felnőttek is előkerülnek, katonaság, piff-puff. A boldog vég persze nem maradhat el, de szerencsére a giccset elkerüli. :)

 A filmet egyébként Brad Bird rendezte és a forgatókönyv írásban is részt vett. Az ő nevéhez fűzödik még a Pixaros Hihetetlen család és a L'ecsó is. A Szuper haver nagyrészt a hagyományos 2d-s animációs technikával készült, de például a a robotot 3d-s technikával valósították meg. A két dolog ötvözése remekül sikerült, nem üt el egymástól a kettő, cserébe fantasztikusan néz ki. Az óriás hatalmas méreteit a szélesvásznú kép még jobban kihangsúlyozza, lásd a fenti képen is. :) Ez egy családi film, szerintem minden korosztály megtalálhatja benne az azt értéket, azt a tanulságot ami hozzá szól. Mint például a barátság, az élet szeretete, és az élet tisztelete.

A magyar szinkron is nagyon jól sikerült, még az HBO-n láttam elősször és pár éve vettem meg DVD-n, amit mindenkinek ajánlok, hiszen kb. 1000 ft-s áron beszerezhető. A magyar kiadásba ha bele akarnék kötni, a címét lehetne kritizálni, de igazából nem érdemes.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tosobasa.blog.hu/api/trackback/id/tr66852643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása