TOSOBASA

Élménybeszámolók: filmekről, könyvekről, étkekről.

Címkék

animáció (4) bradbury (1) budapest (1) coelho (1) családi (1) dráma (5) étek (4) eztolvassuk (2) fantázia (1) film (11) kávézó (1) kisfilmek (3) könyv (3) márai (1) marquez (1) muffin (1) pk dick (1) rejtő (1) scifi (2) sör (6) süti (1) szerb antal (1) teszt (3) vígjáték (1) Címkefelhő

Linkblog

2009.02.22. 20:34 defter

Ezt olvassuk most 3.

Címkék: könyv márai bradbury coelho

Rég volt ilyen rovat,  és kicsit rendhagyó is lesz, mert a felsorolt 3 kiadványból kettőt már el olvastam, de a harmadikra még igaz, hogy ezt olvasom most.

Ray Bradbury: A villamos testet énekelem
 
  Szeretem Bradburyt. Sokat gondolkoztam rajta, hogyan ajánlhatnám olyannak, aki nem ismeri, hogyan tudnám megfogalmazni miért is jó. Sci-fi írónak van elkönyvelve, de annál több, hogy egy másik bolygón játszodó történet ír. Mindig az emberekről ír, mindig érzésekről, érzetekről. A fantasztikum általában csak keretet ad, nem az a cél.

  Bradbury életművét most az agave kezdte kiadni, ez a második kiadvány, amit kiadtak, 18 novellával. Egy próbát mindenképp megér. :) De ha valaki most ismerkedne az íróval A tetovált ember című gyűjtemény is javasolt.

 

 Paulo Coelho: Veronika meg akar halni  

  Első könyv, amit Coelhotól olvasok, igazából a címe fogott meg, a mostanában körülötte levő felhajtásból nem sokat érzékeltem.
  A történetben egy huszonéves lány öngyilkos akar lenni. De miért? Látszólag mindene megvan, szerető család, biztos munkahely, szép, intelligens és fiatal, előtte az élet. Ő mégis megkísérli a z öngyilkosságot. A regény felvázolja az okokat, a gondolatmenetet, ami a lányt idáig vezette, majd egyéb megoldásokat kínál.
  Van-e értelme az életnek, mi a fontos számunkra az életben ezt keresi a főszereplő lány az könyvben és vele együtt az olvasó is végiggondolja miért is érdemes élni.

 

 

Márai Sándor: Egy polgár vallomásai

Hát ez nekem korábban kimaradt. Most pótolom, épp folyamatban van, és tetszik. Az elején kicsit furcsa volt számomra a hangnem, valamilyen önéletrajzi regény és egy objektív leírás keverékének tűnt, és végülis az. A 20. század első negyedében játszódik, érdekes megfigyelni, hogy éltek az emberek nem is olyan régen.

Ez az időszak és a polgári világ egyébként is érdekel. Csak azt sajnálom, hogy csak most olvasom. De valószínűleg ezután sorra olvasom majd a Márai köteteket. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tosobasa.blog.hu/api/trackback/id/tr3913082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása