TOSOBASA

Élménybeszámolók: filmekről, könyvekről, étkekről.

Címkék

animáció (4) bradbury (1) budapest (1) coelho (1) családi (1) dráma (5) étek (4) eztolvassuk (2) fantázia (1) film (11) kávézó (1) kisfilmek (3) könyv (3) márai (1) marquez (1) muffin (1) pk dick (1) rejtő (1) scifi (2) sör (6) süti (1) szerb antal (1) teszt (3) vígjáték (1) Címkefelhő

Linkblog

2009.10.01. 17:16 Kolbi

Vegyes, visszatérős

Címkék: étek

Hosszabb kihagyás után egy vegyes tartalmú poszttal robbannék be újra a TOSOBASA világába, ezúttal az ízlelőbimbókat fogom ingerelni, három, egymástól eltérő úton.

 

 

SZERENCSI TEJKARAMELLA

 

A boltban bevásárlást intézve elkapott a vágy valami kellemes nassolni-való iránt, így a megfelelő sorba bekanyarodva emeltem le a polcról ezt a karamellát. Hát, sajnos nagyon melléfogtam, mert nyomába sem ér az általam vágyottnak. Hogy mik a problémák vele? Egyik fontos kritériumban sem emlékeztet a klasszikus, részemről etalonnak tartott (ha jól emlékszem) lengyel változatra. Az állaga inkább a tutti-frutti-ra hajaz (ami a maga kategóriájában remek dolog, de ne keverjük össze a kettőt, lásd limonádé + sör = Radler, ami szintén gyér végeredmény, ugyebár), ízre pedig szintén felejthető, nagyon hamar lecseng. Sehol a kívánt omlósság, az áhított, masszív ízvilág...

 

 

 

MEHARI'S JAVA

 

Néha elkap a vágy elfüstölni egy-egy szivarkát, ilyenkor általában a bejáratott boltom  honlapján előre kinézem, hogy ezúttal mit fogok megkóstolni. Ebben a körben ezt a holland márkát ill. fajtát (kapható még 3 verzió) dobta a gép. Külcsínre korrekt papírdobozt kapunk, a beltartalom számomra szintén csábító, a szivarkák mérete és kinézete mind megfelelő egy magamfajta kocadohányosnak. Negatívum viszont, hogy a dobozban bőven akad kiszóródott törmelék, nem tudom, ez a gyártó, a szállító, vagy a forgalmazó hibája. Ízvilágát tekintve rendben lévő, a füstje kellemes mennyiségű, néha az ízlésemnek kissé az erősbe hajló. Ami ellenben nem tetszett, hogy egy idő után „behorpad” ott, ahol az ember fogja, talán ritkásan van megtöltve, nem tudom. Hatalmas pozitívum viszont az ára, 695 forintba kerül egy 10 szálas csomag.

 

 

 

SZENT GAÁL CABERNET FRANC BARRIQUE

 

Ez a kellemes vörösbor a pincészet Kastély sorozatának oszlopos tagja, én egy 2007-es palack tartalmából hörpöltem. S bár alapvetően a fehérborok dobogtatják meg a szívemet, hát, őszintén be kell valljam, ez nagyon ízlett. Úgy kerek ez a bor, ahogy azt kell, színre, illatra, ízre. Most belemehetnék ugyan az ízvilág elemzésébe, de az mindig olyan megmosolyogtató számomra (bár a borászat honlapján írt erdei gyümölcsös jelleget én is ráaggattam kóstolás közben), úgyhogy ettől most eltekintenék. Viszont amit nem hagyhatok ki, az a melegszívű ajánlás, mert ez egy nagyon eltalált bor.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tosobasa.blog.hu/api/trackback/id/tr661421023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása