TOSOBASA

Élménybeszámolók: filmekről, könyvekről, étkekről.

Címkék

animáció (4) bradbury (1) budapest (1) coelho (1) családi (1) dráma (5) étek (4) eztolvassuk (2) fantázia (1) film (11) kávézó (1) kisfilmek (3) könyv (3) márai (1) marquez (1) muffin (1) pk dick (1) rejtő (1) scifi (2) sör (6) süti (1) szerb antal (1) teszt (3) vígjáték (1) Címkefelhő

Linkblog

2008.10.26. 18:02 defter

Zuhanás

Címkék: film dráma fantázia

Első bejegyzés a blogon. Egy varázslatos filmről, ami elsősorban a látványával nyűgöz le. Mikor az év elején láttam az előzetesét valahol, egyből magára vonta a figyelmem. Csodálatos képivilág, és héé, az ott nem Ned a Pushing Daisiesből?! Ennek ellenére teljesen elfelejtettem, csak a moziünnepes programfüzetet böngészve villant be, hogy hoppá ennek volt az a frankó előzetese! Így hát jegyet váltottam rá és beültem megnézni.

 A történet röviden: adott egy kaszkadőr, aki megsérült munkaközben, így kórházba kerül. Adott egy kislány, aki otthon leesett a fáról, eltörte a kezét és kórházba kerül. A kórházban ők ketten találkoznak és a kaszkadőr mesékkel szórakoztatj a kislányt, hogy rávegye lopjon el neki valamit a gyógyszertárból... A kaszkadőr által mesélt történetet, úgy látjuk ahogy a kislány elképzeli, a környezetében élő emberekkel személyesíti meg, azonosítja a mese szereplőit. Ugyanakkor a történetbe beleszövödnek a kaszkadőr magánéleti problémái, bár a felszín felett egy szabványos gyerekmesének tűnik, gyönyörű királylánnyal, gonosz katonákkal és még gonoszabb kormányzójukkal és persze ott vannak a bátor lovagok.
  Amit már többször említettem az a látvány. S hogy miért olyan varázslatos? Több mint 24 országban forgatták a filmet, rácsodálkozhatunk, hogy milyen szép is a világ, mennyi ember és természet alkotta csoda létezik, egyszerűen szemet gyönyörködtető. Használhattak volna CGI-t, forgathattak volna zöld háttér előtt, de nem így tettek a készítők, beutazták a világot. Egyrészt ezért varázslatos a film, ül és bámul az ember, másrészt a történet is magával ragadó és szívhez szóló tud lenni. Belefeledkezünk a mesébe és izgulunk a hőseinkért.   

 Érdekes egyébként, hogy a moziban milyen nyugodtan ülte végig a filmet a közönség, és a vége után sem pattantak fel egyből az emberek. Nem ehez szoktam hozzá, ez egy pozitív csalódás volt. Ez az ajánlás lehet kicsit ömlengős lett, de a lényeg: nekem tetszett, és ajánlom ezt a filmet :)!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tosobasa.blog.hu/api/trackback/id/tr56720694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása