TOSOBASA

Élménybeszámolók: filmekről, könyvekről, étkekről.

Címkék

animáció (4) bradbury (1) budapest (1) coelho (1) családi (1) dráma (5) étek (4) eztolvassuk (2) fantázia (1) film (11) kávézó (1) kisfilmek (3) könyv (3) márai (1) marquez (1) muffin (1) pk dick (1) rejtő (1) scifi (2) sör (6) süti (1) szerb antal (1) teszt (3) vígjáték (1) Címkefelhő

Linkblog

2009.01.21. 21:30 defter

A forrás (The fountain, 2006)

Címkék: film dráma

Szerelem, élet, halál. Múlt, jelen, jövő.  Három korszak, egy pár, egy szerelem, egy évezreden át tartó küzdelem. Ez van az előzetesben :), de nem egészen így van.

Ami biztos, az a jelen: Dr. Creo kutató, le akarja győzni a halált, a rák ellenszerét kutatja, egyre megszállottabban, hogy megmenthesse haldokló feleségét. A 16. században egy spanyol hódító Isabell királyné megbízásából a dél-amerikai dzsungelben kutatja az örök élet forrását. A 26. században Tom egy csillag felé utazik az élet fájával együtt, miközben a múlton meditál.


Ami nagyszerű a filmben az az, ahogy a három cselekményszál összefonódik. Egy folytonos történetnek is vehetjük, de nézhetjük úgyis, hogy ugyanazt a történetet látjuk háromféleképp elmesélve.  

A rendező/forgatókönyvíró az a Darren Aronofsky, akinek a Requiem egy álomért is köszönhető. A zeneszerzőt (Clint Mansell) és az operatőrt és más stábtagokat is megtartott az előző filmjéből. A stábtagok mellé ráadásul remek színészeket is szereztek: a férfi főszereplőt Hugh Jackman alakítja, aki csak az X-menből ismerte, annak lehet kicsit meglepő lesz ilyen szerepben látni, a nőit, pedig Rachel Weisz játsza.

Ennyiből is sejthető, hogy egy látványosan megcsinált, remek zenékkel kísért, jól összerakott, alapvetően egyszerű, de elgondolkodtató történetet mesél el Aronofsky. De attól lesz elgondolkodtató, attól lesz érdekes, ahogy mesél, beleszőve a különböző vallásokat, a maja mitológiát, a buddhizmust, a biblia egyes passzusait. Persze kicsit öncélú a koktél, mindenből csak egy csipetkét, hogy jól fessen az összkép és bárki azonosulni tudjon vele. Célját eléri, az érzelmeinkre hat, és elgondolkozunk kicsit az életről :)

A tovább után egy előzetes vár.

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tosobasa.blog.hu/api/trackback/id/tr80894397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása